איך מנקים את המזגן בבית כמו שצריך, האם באמת אפשר לעשות את זה לבד?
מערכות המיזוג הן קרקע פורייה להתפתחות של מזהמים כמו וירוסים, חיידקים, עובש ופטריות.
היצרנים תמיד ממליצים לצרכנים לנקות את המזגן פעם בכמה חודשים (מסננים ופתחי אוורור).
כמו כן מומלץ לבצע חיטוי יסודי לקראת כל חורף וקיץ. נבגים, עובש, ומזהמים אחרים אשר נישאים באוויר ואוהבים לחות, נשאבים לתוך המערכת בזמן שהיא פועלת.
מרבית המזהמים מתיישבים בתעלות האוורור וגם על גבי הפילטרים. זה בעיקר קורה עקב הלחות הגבוהה, יחד עם החום והחושך בתוך מערכת המיזוג, וכן בעקבות הצטברות שומנים, לכלוך אבק ושיער. כל אלה הם תנאים אופטימליים להתפתחות ושגשוג של עובש, פטריות וחיידקים.
כדי להבטיח אוויר נקי ממזהמים בעת הפעלת המזגן יש להקפיד על ניקיון יסודי של המזגנים הנגועים בעובש ובמזהמים נוספים,
אפשר לנקות לבד את המזגן או להזמין שירות לניקוי וחיטוי המזגן דרכנו – תותח מיזוג אוויר ליצירת קשר לחצו כאן.
איך מנקים את הפילטרים במזגן
מומלץ לנקות את הפילטרים ואת חלקי המזגן החיצוניים בתדירות של אחת לכמה חודשים ולפחות פעמיים בשנה. ניקוי מזגנים ופילטרים הוא פשוט יחסית.
ישנן ערכות ניקוי שאפשר לרכוש בחנויות לתחזוקת הבית, אבל במידה אותם רוצים ניקוי מקצועי ממש, הזמינו טכנאי שידע איך לנקות את המזגן באופן יסודי.
באופן כללי, על מנת לנקות את הפילטרים צריך לפרק אותם, לשטוף אותם היטב בלחץ מים, להניח להם להתייבש לחלוטין לייבוש ולהחזירם למקום.
ניקיון יסודי של הפילטרים יבטיח שיפור ניכר באיכות האוויר ממערכת המיזוג, מניעת ריחות לא נעימים מהמזגן והרבה פחות של מזהמים שייפלטו עם האוויר מתעלות האוורור ומפתחי האוורור.
במידה והמזגן מותקן בתוך הבית חשוב מאוד לנקות גם את קופסת המעטפת שלו.
ישנם תרסיסים מיוחדים לניקוי המזגן שלא מצריכים פירוק, אבל כדי שהחלקים יהיו באמת נקיים, אנו ממליצים תמיד לפרק את הפילטרים ולשטוף אותם היטב באמבטיה או בגינה עד לייבוש, ולהחזירם..